Hollands Maandblad Beurzen

HOLLANDS MAANDBLAD BEURZEN 2018-2019

***

Redactie, redactieraad en uitgever van Hollands Maandblad, tezamen met het bestuur van de Stichting Hollands Maandblad, hebben het genoegen mede te delen dat tijdens een feestelijke bijeenkomst te Amsterdam op 24 april 2018 de Hollands Maandblad Beurzen 2017/201zijn uitgereikt aan de laureaten.

Op voordracht van redactieraad & redactie werden de volgende mede­werkers van Hollands Maandblad aangewezen als winnaars:

*

Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs – Categorie proza

TJEERD POSTHUMA

*

Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs – Categorie poëzie & proza

DORIEN DE WIT


*

De Hollands Maandblad Beurzen worden jaarlijks uitgereikt aan ­jonge c.q. debuterende auteurs die in de voorafgaande jaargang in Hollands Maandblad hebben gepubliceerd. De beurzen zijn beschikbaar voor elk der drie terreinen waarop Hollands Maandblad zich sedert de oprichting door K.L. Poll in 1959 (als toen nog Hollands Weekblad) een vooraanstaande plek in het Nederlandse literaire landschap heeft verworven: proza, poëzie en essayistiek. De Aanmoedigingsbeurzen en Schrijversbeurzen van Hollands Maandblad zijn behalve als bewijs van waardering ook bedoeld om in materiële zin het schrijverschap van de bekroonde auteurs te stimuleren en tevens bij te dragen aan de ­bestendiging van de band tussen de ­laureaten en het Hollands Maandblad.

*

De Hollands Maandblad Beurzen worden mogelijk gemaakt door de Stichting Hollands Maandblad en het R.O. van Gennep Fonds.

***

Verdere informatie over de Hollands Maandblad Beurzen is te vinden op www.hollandsmaandblad.nl.

Heb je genoten van deze bijdrage? Steun ons en doneer!

Geselecteerd bedrag € -