Auteurs in dit nummer

Annelies Alewijnse (1961)

Studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Werkt graag met bestaand materiaal, zoals knipsels en gevonden voorwerpen. Haar boek gedompeld in een zee van niet weten, is de volgorde zoekgeraakt, is mijn verhaal open is net uit. alewijnse.net

Emma Burns (1980)

Schrijft en publiceert af en toe, eerder o.m. in Tirade, De Revisor, Krakatau en verzamelbundels. Won twee Hollands Maandblad-beurzen: in 2011 een Schrijversbeurs (poëzie) en in 2014 een Aanmoedigingsbeurs (proza/poëzie).

Charlotte Goulmy (1969)

Studeerde Frans en staat sinds 1997 voor de klas in Deventer. Schrijft regelmatig bijdragen voor Beroepseer.nl en is lid van diens Alternatieven-kabinet. Verder schrijft ze een ongeautoriseerde biografie over Renate Rubinstein.

Thomas Heerma van Voss (1990)

Publiceerde romans, een verhalenbundel en een essaybundel. Zijn laatste boeken – beide uit 2020 – zijn Verdwenen boeken en de roman Condities.

Emma van Hooff (1997)

Studeert poëzie en toneel aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Publiceerde gedichten in onder meer het Het Liegend Konijn, Kluger Hans, Ooteoote, De Revisor en Tijdschrift Terras. Momenteel werkt ze aan haar debuutbundel bij Atlas Contact.

Philip Huff (1984)

Schrijver en regisseur. Schreef onder meer de romans Niemand in de stad (2012) en het essayboek Het verdriet van anderen (2015). Ontving de Hollands Maandblad Schrijversbeurs 2010-2011 (proza). Onlangs verscheen zijn korte film Bosrandgeluk. Schrijft ook voor The New York Review of Books.

Alexander Rinnooy Kan (1949)

Emeritus hoogleraar UvA. Was onder meer rector magnificus van de Erasmus Universiteit, voorzitter van VNO-NCW en SER, lid van de Raad van Bestuur van ING en Eerste Kamerlid voor D66. In 2020 verschijnt Na de quarantaine www.alexanderrinnooykan.nl

Johannes van der Sluis (1981)

Publiceerde onlangs een tweede dichtbundel: Ik ben de Verlosser niet (Lebowski). Winnaar Hollands Maandblad Schrijversbeurs (poëzie) 2019-2020.

Lodewijk Verduin (1994)

Essayist. Publiceerde o.a. in De Groene Amsterdammer, Tirade en De Gids.

Dorien de Wit (1980)

Tekent, schrijft, maakt korte films en ontwerpt (audio)wandelingen. Won de Turing Gedichtenwedstrijd 2016 en de Hollands Maandblad Beurs (poëzie) in 2019. Eind februari verschijnt haar poëziedebuut eindig de dag nooit met een vraag (De Arbeiderspers). doriendewit.nl