Auteurs in dit nummer

Elsa May Averill (1981)

Schrijft in het Nederlands en in het Engels, maakt theater, dicht, leest voor, kookt soep, woont op de buiten. Momenteel schrijft ze ‘Whale Song’, een episch vers, een toneelstuk getiteld Indigo en een jeugdroman. Dit verhaal is haar literaire debuut.

Frank Dam (1952)

Studeerde aan de ABK (thans Willem de Kooning Academie) te Rotterdam. Werkt als illustrator, ontwerper en journalist. Publiceerde verschillende artikelen en boeken, o.a. over Nederlandse beatmuziek. Onlangs verscheen het boek Duitse moeders. Docent Illustratieve Vormgeving aan de AKV St. Joost te Den Bosch. Gastdocent aan de Falmouth School of Art (GB). www.frankdam.nl

Sarah Andrea Desplenter (1961)

Studeerde Romaanse filologie aan de Universiteit Gent. Momenteel is ze lector aan de Arteveldehogeschool Gent. Werkt aan een verhalenbundel en een eerste roman.

Paul Gellings (1953)

Publiceerde acht romans, vijf dichtbundels, twee verhalenbundels en een monografie over het werk van Patrick Modiano. Voor 2021 staat een grote familieroman op stapel.

Arnon Grunberg (1971)

Schrijver en columnist. Ontving o.m. de Anton Wachterprijs, de F. Bordewijk-prijs, tweemaal de Gouden Uil, tweemaal de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs, de Constantijn Huygens-prijs en de Frans Kellendonk-prijs. In 2017 werd hem de Gouden Ganzenveer uitgereikt.

Thomas Heerma van Voss (1990)

Publiceerde romans, een verhalenbundel en een essaybundel. Zijn laatste boeken – beide uit 2020 – zijn Verdwenen boeken en de roman Condities.

Margriet de Koning Gans (1942)

Studeerde Nederlands en algemene literatuurwetenschap te Leiden. Onder meer werkzaam als redactrice. Ontving de Hollands Maandblad Schrijversbeurs 2006 (essayistiek) voor haar eerdere publicaties in Hollands Maandblad.

J.V. Neylen (1989)

Dichter en schrijver. Gedichten van haar verschenen o.a. in De Revisor, Het Liegend Konijn, Deus ex Machina en Hollands Maandblad. Ze was actief als redacteur bij Kluger Hans. In 2017 werd haar een VOCATIO-beurs voor jong talent toegekend. Haar debuutbundel En niet bij machte is in juni 2020 verschenen (Uitgeverij Atlas Contact) www.jvneylen.com

Alexander Rinnooy Kan (1949)

Emeritus hoogleraar UvA. Was onder meer rector magnificus van de Erasmus Universiteit, voorzitter van VNO-NCW en SER, lid van de Raad van Bestuur van ING en Eerste Kamerlid voor D66. In 2020 verschijnt Na de quarantaine www.alexanderrinnooykan.nl

Jabik Veenbaas (1959)

Dichter, schrijver, essayist, filosoof en vertaler. Publiceerde recentelijk Soms kijkt de aarde me aan (2020). In januari van dit jaar verscheen Odysseus’ onvoltooide reis.